Reformen af erhvervsuddannelserne kommer til at gå ud over integrationen af indvandrere, advarer landets social- og sundhedsskoler ifølge Jyllands-Posten. Sosuskolerne har i godt ti år haft et særligt grundforløb for elever, som efter kun få år i Danmark har brug for ekstra tid til at lære fagsprog og dansk kultur, inden de kan kalde sig sosuhjælpere eller -assistenter. Årligt gennemfører 700-900 familiesammenførte og flygtninge forløbet.
Dette særlige forløb ser nu ud til at blive sløjfet på grund af reformen af erhvervsuddannelserne, og det vil i sidste ende blive et tilbageslag for integrationen, lyder det. Alternativet til en sosu-uddannelse kan være, at disse mennesker er på overførselsindkomst, advarer Jeppe Rosengård Poulsen, direktør på Sosu Nykøbing Falster og formand for landets sosuskoler, til Jyllands-Posten.
Undervisningsminister Christine Antorini (S) peger på, at det fortsat er muligt for skolerne at tilbyde eleverne sprogundervisning, hvis de samarbejder med VUC om at gennemføre opkvalificeringsforløb. Hertil siger direktøren på Randers Sosuskole, Vibeke Nielsen, dog, at der på VUC ikke er personale, som kan undervise i fagsprog og dansk kultur for sundhedsfag. Desuden er der deltagerbetaling på VUC.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.