dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

Statslige ansatte kan ikke udføre deres job i provinsen

UD MED STATEN Ansatte i Rådet for Socialt Udsatte frygter, at de ikke kan udføre deres arbejde fra Rønne, når mange arbejdsopgaver ligger i hovedstaden

Der hersker ikke udpræget tilfredshed hos de mange statslige ansatte, der indenfor en overskuelig fremtid må se deres arbejdsplads rykke fra den trygge hovedstad til den mørke provins. Dansk Institut for Internationale Studier har meldt klart ud, at de er imod at rykke til Aarhus.Hos NaturErhvervstyrelsen og Statens Administration måtte der krisehjælp til, da regeringen for to uger siden præsenterede planen 'Bedre Balance', og under overskriften 'Jeg vil ikke til Jylland' har Politiken interviewet en medarbejder i Naturstyrelsen, der beretter om chokerede og ulykkelige medarbejdere, som har svært ved at fordøje, at en fjerdedel af styrelsen skal spredes til Als, Lemvig og Randbøl.

Når Rådet for Socialt udsatte rykker teltpælene op og flytter til Rønne på Bornholm, mener medarbejderne, at det bliver svært og dyrt for dem at udføre deres arbejde. De henviser bl.a. til, at der er vil være store udgifter til transport og kontorleje i København, da det er nødvendigt med mange ugentlige møder i hovedstaden. Og at regeringen ikke giver dem flere penge med - så de ekstra udgifter skal håndteres af det fem mand store råd. 

- Hvordan skal vi kunne udføre vores arbejde fra Rønne? Kan man det? Vi har som rolle at være talerør for socialt udsatte. Den rolle handler i høj grad om at være i tæt dialog med de aktører, som arbejder med hjemløse på gaden, med stofmisbrugere og andre socialt udsatte. Og den slags udsatte er der ikke mange af på Bornholm. De mest marginaliserede grupper er primært i de store byer. Det er dem på gaden, de hårde stofmisbrugere og de meget psykisk syge. Der er ikke nogen faglig gevinst ved at flytte rådet til Bornholm, siger en af de ansatte, Kirsten Munk, til Politiken.

Socialminister Karen Ellemann (V) kan ikke se problemet. Hun afviser kritikken og påpeger, at flytteøvelsen skal ses som en samlet indsats, der involverer næsten 4.000 mennesker. Og så opfordrer hun de fem medarbejdere til at følge hendes eget eksempel og afholde flere møder via videolink.

Borgmester vil vædde en stor is
Djøf har lavet en rundspørge blandt sine medlemmer, og den viser, at blot 18 ud af 558 eller lige knap tre pct. forventer at flytte med deres arbejdsplads til provinsen. Formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, var hurtig til at tale resultaterne af undersøgelsen ned, og nu får han støtte fra Viborgs borgmester Torsten Nielsen (V), der skal tage imod næsten 250 stillinger fordelt på Civilstyrelsen, Taksaktionssekretariatet og Klagenævnenes Hus .

Han mener som Steffen Damsgaard, at det er alt for tidligt at konkludere på, hvor mange der vil flytte med.

- Der er endnu ingen, der ved, hvor selve arbejdspladsen er, på hvilke vilkår man skal flytte, eller hvilke overgangsløsninger der er mulighed for. Det tal, tør jeg godt vædde en stor is på, bliver større, siger han til Ritzau.

Han forventer iøvrigt ikke, at der vil være problemer med at besætte de stillinger, hvor den ansatte ikke ønsker at flytte med.

- Vi har større virksomheder som Grundfos og hospitalet, og alle melder tilbage, at de ingen problemer har med at rekruttere medarbejdere, heller ikke til højtuddannede, siger han.

Læs også:

Djøf: Kun tre ud af 100 statsansatte flytter med

Fagforeninger vil lære borgmestre at lokke folk til

Institut protesterer voldsomt imod at skulle til Aarhus

Officielt: 3900 job ud i 25 kommuner - få et overblik her

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/statslige-ansatte-kan-ikke-udfoere-deres-job-i-provinsen

GDPR