I dag er cirka 4000 danskere dømt til behandling, efter de har foretaget en forbrydelse. Og det er en tredobling på bare ti år, skriver Politiken. Den markante stigning får nu opmærksomhed i regeringens nyligt fremlagte psykiatri-udspil 'Ligeværd', hvor der bl.a. bliver rettet fokus på, at behandlingsdommene er uden tidsgrænse. Også selv om forbrydelsen ikke har været af personfarlig karakter.
'Målet er gennem forebyggelse, behandling, støtte og rehabilitering at forebygge, at borgere med psykiske lidelser bliver retspsykiatriske patienter,' står der i regeringsplanen. En række fagfolk udpeget af regeringen skal nu se på årsagen til stigningen.
Ledende overlæge på Retspsykiatrisk Klinik i København, Dorte Sestoft, mener, at stigningen kan skyldes en mangelfuld behandling i psykiatrien. - Jeg kan ikke lade være med at tænke, om stigningen skyldes mangler i behandlingen af patienterne. Vi har på klinikken ofte eksempler på patienter, hvor deres kriminalitet kunne være forebygget, hvis de var blevet fulgt tættere i psykiatrien. Så det skal klarlægges, hvor i forløbet for patienterne, det går glat. Hvor er det eksempelvis, at behandlingen svigter.
hns
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.