
Når kommunerne bruger private jobrådgivere til at hjælpe ledige i arbejde, så oplever over 70 pct. af kommunerne, at de får gode resultater. Det viser rapporten 'Kommunernes brug af andre aktører' udarbejdet af Rambøll for Arbejdsmarkedsstyrelsen i marts i år. Rapporten kortlægger, hvorfor kommunerne bruger private jobrådgivere, og hvad de får ud af det.
Rapporten påpeger bl.a., at de kommuner, der har størst succes med at få ledige i arbejde, er de kommuner, der målrettet bruger de private til at opnå effekter og ikke driftsfordele. Et effektmæssigt formål er at få de ledige i job og/eller få de ledige i uddannelse eller at få de ledige langt fra arbejdsmarkedet bragt tættere på. Driftsmæssige formål er bl.a., at kommunen bruger de private aktører til at kunne tilpasse kapaciteten ved fald/stigning i ledigheden og at få en opgave løst billigst.
Og det overrasker ikke Jørgen Borre Larsen, der er direktør for Jobrådgivernes Brancheforening
- Vi leverer det, kommunerne beder om, og når de har klare succeskriterier for den effekt, de gerne vil have, så er det også nemmere for jobrådgiverne at levere det. Her oplever vi, at når kommunerne efterspørger effekter, så er det opskriften på et godt samarbejde, der får de ledige i arbejde.
Skærp fokus på kvalitet
Rapporten viser også, at mange kommuner glemmer at holde fokus på de beskæftigelsesmæssige effekter, fordi de fokuserer for entydigt på de økonomiske fordele ved at bruge private jobrådgivere. Og det afspejles i det udbytte, de får af samarbejdet.
Men det er muligt både at opnå driftsfordele og få de ledige i arbejde, det kræver bare, at kommunerne holder fokus på kvaliteten samtidig, påpeger Jørgen Borre Larsen.
- Rapporten viser, at systematisk opfølgning og fokus på effekten fører til, at flere ledige kommer i arbejde. Det er noget, som vi håber, kommunerne vil tage til sig, da vi er meget interesseret i at udvikle samarbejdet om løbende effektmålinger og opfølgningstiltag. Det vil gavne både de ledige og kommunerne.
Foto: Flickr
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.