dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

Store forskelle i kommuners brug af ressourceforløb

Ressourceforløb skal hjælpe svage ledige på vej, så de ikke ender på førtidspension. Men der er stor forskel på hvor tit det sker i de forskellige kommuner
25. JUN 2015 12.52

Med reformen af fleksjob og førtidspension fulgte de såkaldte ressourceforløb, der især skulle hjælpe ledige under 40 år i gang med uddannelse eller arbejde, så de ikke landede på førtidspension. Men selvom loven er ens for alle, er der enorme forskelle i, hvor hyppigt kommunerne bruger ressourceforløb, viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering ifølge Fagbladet 3F.

Faaborg-Midtfyn kommune er den kommune, som hyppigst sender ledige i ressourceforløb. Her er 278 borgere sendt i et ressourceforløb. Det svarer til, at 9,2 for hver 1.000 borgere i den arbejdsdygtige alder er i ressourceforløb.

Helt anderledes ser det ud for Dragør Kommune. Her er der kun fem borgere, som er havnet i et ressourceforløb. Det svarer til, at kun 0,6 hver 1.000 borgere i den arbejdsdygtige alder er i ressourceforløb.

Det skal tænkes ind fra starten
Ligesom Faaborg-Midtfyn er Skive en af de kommuner, som oftest sender de svage ledige i ressoruceforløb. Lige nu er 213 borgere i ressourceforløb. Det svarer til 7,5 for hver 1.000 borgere i den arbejdsdygtige alder.

- Vi var i Jobcentret mentalt drejet ind på at arbejde tværfagligt og dermed at tænke ressourceforløb ind fra starten. Samtidigt afsatte vi omkring en million kroner - eller to en halv mand - til alene at styre og facilitere ressourceforløbene. Så vi fik ret hurtigt en model sat op og kom i gang, forklarer arbejdsmarkedschef Lars Harder, Skive Kommune.

Men mange ressourceforløb er dog ikke lig med høj beskæftigelseseffekt.

- Vi kan ikke måle, om det har en beskæftigelseseffekt. Om det flytter mere end ellers. Men vi har heller ikke rigtigt nogle valide data endnu på grund af ressourceforløbenes længde, siger Lars Harder med henvisning til, at reformen kun har eksisteret i to år.

mk

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/store-forskelle-i-kommuners-brug-af-ressourceforloeb

GDPR