Der er enorm forskel på, hvor meget jobcentrene og virksomhederne samarbejder i de enkelte kommuner. Det er et prioriteret mål for regeringen, at jobcentrene skal få virksomhederne til at oprette fleksjob, løntilskudsjob eller andre stillinger, der skal hjælpe ledige i gang. Men de seneste to år er det gået den forkerte vej, viser tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen. Der er dog stor forskel på, hvor gode jobcentrene i de enkelte kommuner er til at samarbejde med virksomhederne, oplyser DR Nyheder.
I flere nordsjællandske kommuner er det næsten kun omkring hver femte virksomhed, der har lavet aftale med jobcentrene om at oprette fleksjob, løntilskudsjob eller andre særlige stillinger, der kan hjælpe ledige i gang, mens det i hovedstadsområdet gælder under hver tredje virksomhed. I den bedste kommune, Sønderborg, har næsten halvdelen af virksomhederne indgået den slags aftaler med jobcentrene. Jobcenterchefen i Sønderborg fortæller, at kodeordet er opfølgning, både for den ledige og for virksomheden.
I gennemsnit er det omkring 37 pct. af virksomhederne i kommunerne, der har lavet aftaler med jobcentrene om at oprette særlige stillinger, der kan hjælpe ledige i arbejde.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.