dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

Sværere for skrantende flygtninge at komme i job

KORT NYT
12. FEB 2016 13.37

Hvis flygtninge har problemer med helbredet, daler sandsynligheden for, at de har et job, langt hurtigere, end den gør for danskere. En ny analyse foretaget af KLs nyhedsbrev Momentum viser sammenhængen mellem antallet af kontakter til praktiserende læger og vagtlæger i 2014 og tilknytningen til arbejdsmarkedet for flygtninge, der har fået opholdstilladelser 1997-2013. Og allerede med få lægebesøg falder andelen af flygtninge, der har et job. Blandt den tredjedel af flygtninge med færrest kontakter til lægen har omkring 45 pct. et job, men herefter går det kraftigt ned ad bakke. Kun 16 pct. af de 10 pct. flygtninge med flest lægebesøg har et job.

Helt anderledes ser det ud blandt danskere med samme køn- og aldersfordeling som flygtningene, for her har langt flere et job selv efter mange lægebesøg. Først når man når til de 20 pct. med flest lægebesøg, begynder andelen med job at falde. For de 10 pct. danskere med flest lægebesøg er 56 pct. i job, mens det gælder for 75 pct. af dem med færrest lægebesøg. Ud over at en lavere andel flygtninge har et job, når de går meget til læge, viser Momentums analyse også, at flygtninge i gennemsnit har flere kontakter med lægen.

Tallene understreger, hvor stor en udfordring det bliver at integrere de 17.000 flygtninge, som regeringen forventer bliver fordelt i kommunerne i 2016, siger KL’s næstformand, Jacob Bundsgaard (S), der kalder det en enorm praktisk og økonomisk udfordring for kommunerne.

dc

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/svaerere-for-skrantende-flygtninge-at-komme-i-job

GDPR