dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

Syd- og sønderjysk PSP-samarbejde fungerer

Alle syd- og sønderjyske kommuner har nu operative PSP-grupper, som skal sikre, at kriminelle sindslidende ikke længere tabes mellem to eller flere stole
12. JUL 2013 13.29

 

Kriminelle sindslidende er en gruppe, som ofte har lidt under at blive skubbet fra den ene til den anden myndighed i forsøget på at få hjælp. En lovændring i 2009 banede vejen for, at politiet, socialforvaltningerne og psykiatrien kunne udveksle oplysninger og dermed også koordinere indsatsen bedre.

Med politiet som ansvarlig er der i hver af de syd- og sønderjyske kommuner etableret operative PSP-grupper, som skal sikre, at kriminelle sindslidende ikke længere tabes mellem to eller flere stole. Operativgrupperne har netop evalueret sig selv og indsatsen hidtil - og resultatet er overvejende positivt. Grupperne vurderes at være 'veletablerede og stabile', lyder det fra Sønderborg Kommune.

I rapporten hedder det bl.a.: Alle synes, at arbejdet giver mening - ingen føler, at de spilder tiden. Deltagerne vurderer, at PSP-samarbejdet må gøre en forskel for de udsatte borgere, bl.a. fordi de får et bedre overblik, og fordi de er sikret en mere konsekvent opfølgning. Om det rent faktisk er det, borgerne oplever, må vente til en anden undersøgelse.

Bedre systematik søges
Det er især politiet, der medbringer konkrete personsager til drøftelse, men alle myndigheder bidrager. Rapporten foreslår, at psykiatrien og det sociale system udvikler en mere systematisk metode i forhold til at spotte personer i målgruppen - dette forekommer for øjeblikket at hænge for meget sammen med, hvor PSP-gruppens deltagere er placeret.

Rapporten peger også på, at de praktiserende læger har brug for at få mere at vide om PSP-arbejdet. Lægerne er vigtige aktører i relation til de udsatte og bør være tætte samarbejdspartnere, anbefaler rapporten.

Selv om arbejdet i PSP-grupperne er kommet godt fra start, har rapporten alligevel nogle vigtige anbefalinger, bl.a. bør alle deltagere have adgang til sikker mail, mødeaktiviteten i grupperne skal være hyppig nok til at sikre effektiv opfølgning og koordinering, der bør være retningslinjer for en grundig og systematisk identificering af de udsatte borgere, ligesom de systemer, der er til rådighed for registrering og identificering af borgerne i målgruppen, bør benyttes fuldt ud.

ka

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/syd-og-soenderjysk-psp-samarbejde-fungerer

GDPR