SYDDANMARK: Borgmestrene i 25 kommuner nåede knapt nok at trække champagnen ud af fryseren, da regeringen offentliggjorde vinderne og taberne i spillet om udflytningen af statslige arbejdspladser, før HK og Dansk Magisterforening indkaldte dem til hastemøde. Her skulle diskuteres, hvad borgmestrene kan og skal gøre for at gøre deres byer attraktive for potentielle medflyttere og deres ægtefæller.
Dengang kom formanden for HK Stat Hovedstaden, Ulla Moth-Lund Christensen, med nogle meget konkrete krav til borgmestrene:
- De skal komme med et tilbudskatalog om, hvad der er af muligheder for de her familier. De skal sørge for, at ægtefællen også kan få et job, hvis familien rykker ud i landet, at deres børn kan komme i daginstitutioner og skoler osv.
Og det lader til at det har virket. I hvert fald i Region Syddanmark, der i bestræbelserne netop har afsat fire mio. kr. til at informere potentielle tilflyttere og deres familier om muligheder og fortræffeligheder ved at etablere base i regionen.
Sidder ikke og venter
Syddanmark landede ca. 1000 af de 3900 statsjobs, der skal flyttes, og det er derfor ca.1000 borgere og deres familier, som ifølge Stephanie Lose (V), der er formand for Syddansk Vækstforum og regionsrådsformand i Region Syddanmark, skal have øjnene op for, at der er masser af job- og karrieremuligheder, også internationalt, i større private virksomheder i Syddanmark.
- Vi sidder ikke bare og venter på, at medarbejderne flytter fra København til Syddanmark. Det kræver både samarbejde og særlige indsatser, og det er det, vi skyder i gang ved at bevilge de fire millioner kroner til synliggørelse af alt det, vi har at byde på, siger hun.
Billunds borgmester, Ib Kristensen (V), som også er medlem af Syddansk Vækstforums Formandskab, mener, at det er vigtigt at samle kræfterne om opgaven.
- Vi, der bor og har vores arbejdsliv i Syddanmark, ved, at det gode liv også findes i provinsen, og her tænker jeg både på arbejdsliv og privatliv. Vi har rigtig meget at tilbyde i Syddanmark, og det skal vi have formidlet, siger han.
En rundspørge foretaget af Djøf to uger efter præsentationen af udflytningsplanen viste, at 18 ud af 558 adspurgte, svarende til ca. 3 pct., ønskede at flytte med deres arbejdsplads til provinsen.
Læs mere:
Første aftale om vilkår for udflytning af en styrelse
Kommuner gør sig til for statslige ansatte
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.