Fagbevægelsen forbereder sig på for første gang at bruge sympatikonflikter som en reaktion, hvis overenskomstforhandlingerne næste år fx peger i retning af at skulle skaffe finansiering til reformer, skriver Politiken søndag.
Formanden for Forhandlingsfællesskabet, Anders Bondo Christensen, siger til Politiken, at der er etableret en fælles tænkning om ikke at 'efterlade nogen på bagperronen'. Forhandlingsfællesskabet repræsenterer godt 570.000 offentlige lønmodtagere.
Bondo vil ikke tage forskud på sympatikonflikter, men bekræfter at der tales om muligheden. FOA's formand Dennis Kristensen, der også er medlem af Forhandlingsfællesskabet, mener at der i dag er større parathed i fagbevægelsen til at reagere kollektivt.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.