KØBENHAVN: En række personer har på kun en uge anonymt indberettet om bekymrende forhold på syv forskellige sociale tilbud for udsatte borgere. Indberetningerne er sendt til de nye socialtilsyn, som siden nytår har skullet holde øje med anbringelsessteder, botilbud og andre døgntilbud for børn og voksne, skriver Politiken.
Indberetningerne kommer som led i den whistleblowerordning, der er sat i værk i forbindelse med de fem nye regionale socialtilsyn, der er indført som konsekvens af de seneste års mange sager med misbrug, overgreb og underslæb på private bosteder, i plejefamilier og på døgninstitutioner.
Men ekspert i anbringelse af udsatte børn og unge, lektor Karin Kildedal fra Aalborg Universitet, mener ikke, at nye tilsyn og whistleblowerordninger er vejen til bedre anbringelsesforløb:
- Forskning viser, at der stadig er det samme antal anbringelser, der bryder sammen, fordi barnet placeres forkert, og der er fortsat mange børn, der flyttes fra sted til sted. Kommunernes matchning af det enkelte barn til det rigtige sted er ikke tilstrækkeligt kvalificeret, siger hun.
Derfor burde der efter hendes mening opbygges et antal anbringelsescentre med særlige kompetencer, som skal hjælpe kommunerne med den proces.
bi
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.