Der var ellers afsat 180 mio. kr. til at passe på udsattes tænder, men loven om økonomisk støtte til at sikre tandpleje til socialt udsatte fungerer ikke. Derfor ryger 100 mio. kr. nu tilbage til statskassen. sidste år var tallet 130 ubrugt mio. kr. Det skyldes blandt andet for høj brugerbetaling, for meget bureaukrati og for lidt information, skriver Hus Forbi.
En undersøgelse fra Ankestyrelsen viser, at mange udsatte ikke kender til ordningen. Det skyldes bl.a. at kun 40 pct. af kommunerne har orienteret borgerne om den, mens lige så mange kommuner oplever, at borgerne har svært ved at forstå den - eller at de har svært ved at forstå, at de selv skal betale en del af regningen. Samtidigt oplever 66 pct. af kommunerne, at administrationen af loven er ‘tung, bøvlet og tidskrævende'.
Loven som trådte i kraft 1. januar 2013 er længe blevet kritiseret af både Tandlægeforeningen og Dansk Socialrådgiverforening. Socialminister Manu Sareen (R) udtaler til Hus Forbi, at han med SF og Enhedslisten har aftalt at finde en måde at få de overskydende penge tilbage til udsatteområdet. Samtidigt opfordrer han kommunerne til at blive bedre til at informere borgerne om ordningen.
rp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.