dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

Tal ordentligt til din kommune

De ansatte i Ringkøbing-Skjern Kommune oplever, at tonen fra borgerne er blevet hårdere. En ny kampagne skal gøre op med den dårlige tone
11. MAR 2015 14.45

RINGKØBING-SKJERN: Kuglepenne gennem luften og hårde ord fra borgerne. Hvor meget skal man finde sig i som komunalt ansat?

I første halvdel af 2014 registrerede Ringkøbing-Skjern Kommune 271 arbejdsulykker inden for kategorien 'Chok som følge af aggressioner eller trusler'. Det er alt for mange, og derfor opfordrer kommunen  nu både borger og ansatte til at 'tale ordentligt'.

- Vi hører gennem vores sikkerheds- og samarbejdsorganer en stigende bekymring for, at tonen fra borgerne udvikler sig i en uheldig retning.Denne tendens vil vi gerne tage i opløbet. Kommunen har en stor del af ansvaret for, at kommunikationen mellem ansatte og borgere ikke løber i en uheldig retning. Derfor er der også sat gang i et arbejde indadtil, hvor medarbejderne drøfter, hvad en god og acceptabel tone er. Både i den direkte dialog og via de sociale medier som fx på Facebook, siger kommunaldirektør Niels Erik Kjærgaard.

Ret og rimeligt
Jobkonsulent Tina Birkeholm er en af dem, der møder borgerne ansigt til ansigt:

- Det er jo ikke sådan, at vi ikke kan tåle, at nogen er sure eller kede af det eller på den måde hidser sig op. Men spørgsmålet er, hvor meget vi skal stå model til? Er det ok, at man bliver kaldt nogle ting, eller at der bliver smidt en kuglepen gennem lokalet, spørger hun til DR Midt og Vest.

Kommunaldirektøren frygter dog, at de hårde ord er kommet for at blive:

- Den diskussion, der er i pressen og de læserbreve, man læser, de har også fået en hårdere tone. Det gør måske også, at man reagerer på den hårde kommunikative måde selv over for de ansatte. Så jeg tror desværre, det er en tendens i samfundet, siger Niels Erik Kjærgaard.

Politikerne står på mål for kritik
En omskiftelig tid med mange reformer, faldende befolkningstal og deraf følgende spareøvelser presser både borgere og ansatte og kan give anledning til frustrationer. Frustrationer, der er helt legitime, siger borgmesteren:

- I byrådet træffer vi afgørelser, som ændrer rammerne for kommunens ydelser, ligesom reformer kan ændre i vilkårene. Det står vi på mål for samtidig med, at vi appellerer til, at man afleverer en eventuel kritik i en ordentlig tone. Det er et vigtigt budskab at sende, at man som ansat i kommunen selvfølgelig ikke skal være udsat for en dårlig tone, siger borgmester Iver Enevoldsen (V).

Borgmesteren synes, at det er vigtigt at skelne mellem beslutningstagere og ansatte:

- Som folkevalgte politikere er vi vant til at komme i ilden. Det er vores ansvar at mene noget, lægge en linje og stå på mål for den, siger borgmesteren.

 

 

I løbet af uge 11 vil borgere møde ansatte, der bærer badges med kampagneteksten, 'Vi taler ordentligt - vil du være med?', og finde plakater med samme budskab på kommunens adresser.

kil

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/tal-ordentligt-til-din-kommune

GDPR