dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi
Siden december 2020 har private udbydere stået for at teste danskerne for corona. Det har primært været unge - som enten har haft sabbatår eller er under uddannelse - som har varetaget poder-jobbene. (Arkivfoto.)
Philip Davali, Ritzau Scanpix

Testudbydere forsøger at få tidligere podere i nye job

Alle lyntestcentrene, som private udbydere driver, lukkede senest lørdag. Det efterlader tusindvis uden job, som forsøges matchet med servicebranchen eller en sosuuddannelse.

Senest lørdag skulle lyntestcentre over hele landet være lukket. Og det efterlader tusindvis af corona-podere uden job. Men de tre udbydere af lyntest Carelink, Falck og Copenhagen Medical lader langtfra de mange tidligere ansatte i stikken.

I stedet har udbyderne ihærdigt forsøgt at matche deres ansatte med ledige job.

Copenhagen Medical holdt i september to jobmesser, hvor virksomheder og poderne kunne møde hinanden. Det var en stor succes, fortæller presseansvarlig Trine Baadsgaard.

- Virksomhederne har været virkelig glade for det. De mangler ansatte, og vi har snart nogle, der mangler et job, siger hun.

Også Falck afholder for tiden jobmesser for deres mange podere. 6. oktober blev der afholdt messe i Aalborg, ligesom der i den følgende uge vil være jobmesser i Aarhus og Roskilde.

Hoteller og restauranter står klar

Restauranter og hoteller har fx i månedsvis hungret efter arbejdskraft, som de har haft svært ved at skaffe efter genåbningen.

Horestas medlemmer har stor interesse i at deltage på jobmesser og er mere end klar til at ansætte poderne, siger Kristian Nørgaard, politisk chefkonsulent i Horesta.

- Mange podere er ikke de tunge ledige. De vil gerne finde noget andet arbejde. Og de har løst en opgave, hvor de har skullet betjene danskerne, så mange af dem er allerede servicemindede og udadvendte.

- Derfor er vi meget klar til at tage imod dem til mange typer job. Flere virksomheder havde endda kontrakter med til jobmesserne, fordi de så gerne vil ansætte folk, siger han.

Også samarbejde med sosouskolerne

Det er ikke kun virksomheder, der er til stede på testudbydernes jobmesser.

Alle udbydere har lavet samarbejde med sosuskolerne. Her forsøger de at matche de podere, der har fået en interesse for det sundhedsfaglige, med en uddannelse som eksempelvis sosu-assistent eller -hjælper.

Der er nemlig virkelig brug for nye studerende netop her, lyder det fra sosuskolerne.

Ritzau

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/testudbydere-forsoeger-at-faa-tidligere-podere-i-nye-job

GDPR