
SYDDANMARK: CABI – Center for Aktiv BeskæftigelsesIndsats – har netop lavet en rapport for Region Syddanmark, der viser, at ca. 20 pct. af de unge i 9. klasse ikke har det godt i deres hverdag. Og ca. 1.200 mistrives i alvorlig grad. Det er typisk personlige eller psykiske problemer, og det kan få stor indflydelse på de unges mulighed for at gennemføre en ungdomsuddannelse.
Rapporten viser bl.a. at seks procent af de, der mistrives i 9. klasse, ikke er i gang med en ungdomsuddannelse to år efter folkeskolen. Og de har et markant højere frafald på erhvervsuddannelserne.
I rapporten er der desuden en række anbefalinger til, hvad kommuner kan gøre for at begrænse antallet af unge, som mistrives. Det anbefales fx, at kommunerne arbejder med meget tidligt at spotte de unge, som har en forhøjet risiko for mistrivsel og sætter forebyggende ind her.
Det kan fx gøres ved at se på de unges familiemæssige og sociale baggrund, da der er en stærk sammenhæng mellem disse faktorer, unges trivsel og deres chance for at få en uddannelse eller et job.
Derudover indeholder rapporten bl.a. følgende anbefalinger:
• Hjælp den unge med at få et tilhørsforhold til uddannelsen.
• Opret et stærkt tværfagligt beredskab og del viden.
• Ungdommens Uddannelsesvejledning bør spille en central rolle som bindeled.
lcl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.