KØBENHAVN: I mange år har man i København forsøgt at hjælpe den række af folkeskoler, som næsten udelukkende har tosprogede elever. Nu er skolerne, som er blevet døbt ghettoskoler, godt på vej til selv at løse problemet, skriver Jyllands-Posten.
En rundringning til de ni folkeskoler, som Københavns Kommune selv har udpeget som udsatte pga. en overvægt af tosprogede elever, viser, at otte af dem de seneste tre år har formået at nedbringe andelen af tosprogede elever. Kommunen har på forskellige måder forsøgt at sprede de tosprogede elever til andre skoler. Skolernes egen strategi er omvendt - de forsøger at tiltrække kvarterets etnisk danske børn:
- I dag er vi synlige i lokalsamfundet, vi opsøger forældre i daginstitutioner, deler brochurer ud, og jeg ser det som en del af mit job som skoleleder at stille mig til rådighed og tale med kvarterets forældre, siger Morten Østergaard Jensen, skoleleder på Nørre Fælled Skole.
Københavns Kommune har givet penge til profilskoler, der fokuserer på f.eks. idræt. Det har også tiltrukket nye elever. Samtidig gør det en forskel, at kommunen har ændret skoledistrikter, så børn fra udvalgte gader sendes til en anden folkeskole.
bi
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.