dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi
Et rådgivende her-og-nu beredskab til børn, unge og familier viser sig at være succes i Horsens Kommune. Det kan Luiz Carlos Post bekræfte. Han fik hjælp til at komme over sin angst. Her ses han med sin mor og mormor. (Foto: Horsens Kommune/Per Algreen)

Trængte familier får hurtig hjælp i Horsens

Anonym - og mere synlig - her-og-nu rådgivning hindrer, at sociale problemer vokser sig store
13. JAN 2014 13.51

HORSENS: Siden Modtagelsen for to år siden blev indført i Horsens' Familieafdeling, er antallet af familier, der søger råd og vejledning, steget støt, oplyser kommunen

- Takket være et her-og-nu beredskab i Modtagelsen kan familierne i ca. 70 pct. af tilfældene komme videre med råd og vejledning, eller vi kan henvise dem til andre og mindre indgribende instanser, som for eksempel Sund By og Head Space, fortæller Tanja Nyborg Jakobsen, der er sektionsleder i Familie og Forebyggelse.

- Vi undgår altså i langt de fleste tilfælde, at sagerne ender som tunge indberetningssager. Ofte skal der kun et lille skub til, før familierne selv kan se løsningen på deres problemer, og nogle ender endda med at konstatere: "nå, er det ikke værre'. Ordningen giver samtidig de kommunalt ansatte mere tid og ro til at behandle de tunge sager, siger Tanja Nyborg Jakobsen, der understreger, at det ikke er hendes indtryk, at antallet af trængte familier er steget. Tilbuddet om hjælp er blot blevet mere synligt:

- Det spreder sig via mund-til mund metoden, at borgerne kommer hurtigere og nemmere igennem systemet ved kun at henvende sig ét sted. Det giver tryghed, siger hun.

Plaget af angst
Nogle af familierne kan nøjes med rådgivning her og nu. Andre tilbydes kortere behandling i form af samtaler. Tilbud om samtaler blev redningen for 11-årige Luiz Carlos Post fra Brasilien, som nu bor i Horsens sammen med sin mor og mormor. På grund af negative ting, Carlos havde oplevet i Brasilien, mistrivedes han både i skolen og hjemme - til stor bekymring for sin mor og mormor.

- Luiz var plaget af angst og havde problemer med at sove om natten. Det førte også til koncentrationsbesvær i skolen. Vi søgte hjælp hos lægen, som henviste os til Modtagelsen. Her blev vi tilbudt fem samtaler, og allerede efter den første samtale begyndte tingene at forandre sig til det bedre, fortæller Luiz' mor.

 

Børnefamilier kan få råd og vejledning ved at henvende sig til Modtagelsen på Børnefamiliecenter Nordvang i Horsens. Modtagelsen hjælper også borgere eller pårørende, som er bekymret for et barn eller en ung.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/traengte-familier-faar-hurtig-hjaelp-i-horsens

GDPR