HOVEDSTADEN: Patienter, der er trætte af at vente, uddeler verbale tæsk til læger og sygeplejersker. I flere og flere tilfælde slutter skideballen med en trussel. Derfor har politikerne i Region Hovedstaden besluttet at iværksætte en kampagne, skriver Avisen.dk. Politikerne begrunder kampagnen med, at der er en stigende tendens til, at patienter og pårørende opfører sig ‘voldsomt, ubehøvlet eller endda truende' over for personalet ved ventetid.
Kampagnen består blandt andet af en film, der nu vises på skadestuerne. Filmen forklarer, hvorfor der tit er ventetid. Den slutter med en løftet pegefinger til patienter og pårørende. Dansk Sygeplejeråd synes, at kampagnen er et godt initiativ, fordi trusler har store konsekvenser. Men en kampagne er langt fra nok, mener Dansk Sygeplejeråd.
- Der er ikke hænder nok. Der er afsat penge til mere personale, men det svarer til cirka en sygeplejerske per akutklinik. Hvis der var flere på vagt, ville ventetiden bliver kortere, og det ville være lettere at håndtere aggressive patienter, siger lokalformand Vibeke Westh.
Siden årsskiftet har indbyggerne i hovedstaden ringet til 1813-telefonen i stedet for vagtlægen, når de blev syge eller kom til skade uden for de praktiserende lægers åbningstid. Ordningen har været genstand for massiv kritik, blandt andet fordi der har været lang ventetid på linjen. Når patienterne ankommer til skadestuen er der også ventetid. Nye tal fra Region Hovedstaden viser, at en patient typisk venter knap 30 minutter i regionen i tredje kvartal.
rp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.