Udlændinge fra ikke-vestlige lande udgør en stadig større del af de ledige, viser nye tal fra Danmarks Statistik. I 2016 udgjorde ledige fra ikke-vestlige lande 17,3 pct. af de ledige, men sidste år var andelen steget til 23,7 pct., skriver Fagbladet 3F.
Det betyder samtidig, at ledige af dansk oprindelse nu kun udgør 68,7 pct. af gruppen af ledige.
'Ledige' dækker her både over dagpengeledige og ledige på kontanthjælp herunder integrationsydelse. Det var trepartsaftalen fra 2016, der bestemte, at flygtninge som udgangspunkt er jobparate. Derefter steg ledighedstallene, og nu viser de nye tal fra Danmarks Statistik, at mere end hver femte ledig er fra et ikke vestligt land. Langt de fleste af dem – cirka 8.000 personer - er fra Syrien.
Men der er også mange af udlændingene, som kommer i arbejde. Ifølge nye tal fra Beskæftigelsesministeriet var hver fjerde nye lønmodtager fra 2015 til 2017 indvandrere fra ikke-vestlige lande. Alligevel er der langt færre flygtninge/indvandrere fra ikke vestlige lande i arbejde sammenlignet med danskere. Det er især kvinderne, der halter bagefter.
mk
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.