
'Lærernes Centralorganisation finder på baggrund af sammenbruddet i forhandlingerne mellem LC og KL og KL's effektuering af total lockout på lærerområdet ikke længere grundlag for at suspendere godkendelsesproceduren af KTO-forligene. LC har derfor anbefalet, at KTO's repræsentantskab genindkaldes for at tage stilling til KTO-forligene.'
Sådan lyder en pressemeddelelse fra forhandlingsfællesskabet KTO, hvis næstformand Erik Jylling, der repræsenterer en af de små organisationer i KTO, Akademikernes Centralorganisation, bekræfter over for dknyt, at den oprindelige udskydelse mest af alt var tænkt som et kraftigt signal:
- Nu, hvor forligsinstitutionen har udspillet sin rolle, er der ingen grund til ikke at godkende forliget. Der er trods alt tale om lønstigninger for en lang række medlemmer, der skal træde i kraft med virkning fra april.
KTO's repræsentantskab har i dag godkendt KTO-forligene på henholdsvis det kommunale og regionale område. Forligene sendes herefter til urafstemning i de respektive organisationer. Den endelige stillingtagen til KTO-forligene foreligger den 2. maj 2013.
Jylling oplyser iøvrigt, at FOA undlod at stemme og gerne fortsat ville holde godkendelsen af forligene svævende.
KTO's repræsentantskab vedtog på mødet i dag desuden en udtalelse vedrørende forhandlingssituationen på lærerområdet:
Diktater er gift for den danske forhandlingsmodel
KTO tager meget skarpt afstand fra KL's manglende vilje til at føre reelle forhandlinger med LC om lærernes arbejdstid. KL har i forhandlingerne med LC stædigt holdt fast i deres krav og har ikke vist vilje eller evne til at bevæge sig i forhold til at komme med nye forslag for at søge en forhandlingsløsning. KL har således styret efter et sammenbrud og lockout.
Den danske aftalemodels styrke ligger i, at begge parter fører reelle forhandlinger og finder fælles løsninger.
KTO finder det derfor også meget bekymrende for den danske model, når regeringen forud for overenskomstforhandlingerne fremlægger en skolereform, hvori den væsentligste del af finansie-ringen skal tilvejebringes gennem forringelser af lærernes arbejdstidsaftale. Det låser forhandlingerne og lægger et urimeligt pres på den ene part, nemlig lærerne.
KTO finder det helt uacceptabelt, at den offentlige service og velfærd i den konkrete situation og fremadrettet skal finansieres gennem forringede vilkår for de offentlige ansatte. Regeringens åbenlyse opbakning til KL i dette fjerner den afgørende ligeværdighed i forhandlingerne.
KTO vil fortsat på det kraftigste opfordre KL til at komme til forhandlingsbordet, gennemføre reelle forhandlinger, og finde en fælles forhandlingsløsning med lærerne.
En afslutning af lockouten må i givet fald samtidig respektere de aftaler og forudsætninger, der lå til grund ved de afsluttende KTO-forhandlinger. KTO vil ikke acceptere, at en løsning vil medføre at de øvrige ansatte får en lavere lønstigning end forudsat i forliget.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.