dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

Udviklingshæmmede skal hjælpes i sundhedsvæsenet

Mennesker med udviklingshæmning dør af uopdagede lidelser, viser undersøgelser
KORT NYT
8. MAJ 2014 11.00

Det danske sundhedsvæsen bygger på patienten, som selv er i stand til at mærke symptomer og reagere på dem. Den forudsætning har udviklingshæmmede ofte ikke, og undersøgelser fra både Danmark og udlandet viser, at de tit lider af uopdagede sygdomme. Resultatet er en forringet livskvalitet og i værste fald en for tidlig død. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Tal fra sundhed.dk anslår, at knap 30.000 danskere er svært udviklingshæmmede. De har et stort behov for vedvarende omsorg, og mange lever derfor på døgnbemandede bosteder. Eva Løsmar, Centerchef på Bocenter Skovlund, mener, at et mere opsøgende sundhedsvæsen ville være en god idé.

- De udviklingshæmmede er ikke selv i stand til at udtrykke smerte. De er ofte multihandicappede og non-verbale, og de svageste er på et udviklingsstadie svarende til et mindre barn, siger hun.

Selvom Bocenter Skovlund kun har pædagogisk personale ansat, mener Eva Løsmar, at personalet er gode til at observere problemer. Hun erkender dog, at der altid vil være symptomer, som de ikke opdager.

 

Læs hele artiklen i Kristeligt Dagblad

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/udviklingshaemmede-skal-hjaelpes-i-sundhedsvaesenet

GDPR