
De mest succesfulde kriminalitetsforebyggende indsatser overfor unge er dem, der inddrager flere aspekter af de unges liv og fx både arbejder med den unge selv, familien og det miljø, de indgår i.
Det er konklusionen på en ny kortlægning fra SFI af forebyggende indsatser for kriminalitetstruede unge. Kortlægningen begrænser sig til indsatser, der er blevet evalueret mellem 2008 og 2012 – i alt 56 af slagsen, fortrinsvis fra USA.
For det første inddrager de oftere familier og netværk, fx ved at træne den unges forældre til at sætte grænser og få et mere positivt samvær i familien. For det andet er der oftere tale om længerevarende indsatser, hvor man følger familien i mindst et lille halvt år.
Generelt er de mest virkningsfulde indsatser dem, der spiller på flere strenge og både giver individuel behandling til den unge og træning til familien.
Kortlægningen viser dog også, at næsten halvdelen af de 56 indsatser ikke gjorde nogen målbar, positiv forskel i de unges liv. Enkelte forværrede endda de forhold, de skulle have forbedret.
Kortlægningen er bestilt af Det Kriminalpræventive Råd som led i arbejdet med at afdække den nyeste viden om indsatser mod ungdomskriminalitet. Du kan finde kortlægningen her.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.