dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

Videooptagelser var ikke årsag til fyring

Holbæk Kommune afviser at have fyret en ansat for at påpege fejl

HOLBÆK: Det var ikke til borgernes bedste, da Gitte Larsen valgte at udlevere mobiloptagelser af en borger, der lå med en fyldt ble, til TV2 Øst. Kommunen har valgt at politianmelde den tidligere ansatte, fordi hun har overtrådt sin tavhedspligt ved at filme en borger i arbejdstiden og derefter ladet optagelserne offentliggøre.

- Hele forløbet, som det er fremstillet i flere medier pt, er ikke korrekt. Man bliver ikke fyret i Holbæk Kommune for at påpege problemer. Vi kan bare ikke give en afsluttet fortælling, og dermed får folk ikke det fulde billede af, hvorfor vi har valgt at fyre den pågældende. Men jeg vil da opfordre til, at man spørger hende selv eller spørger hendes fagforening, om de mener fyringen er uberettiget, siger socialchef Jan Christensen til dknyt.

Jan Christensen forklarer, at det er korrekt, at der har været nogle vanskeligheder på bostedet Tornhøj, som er blevet påpeget efter tilsyn i 2012 og 2013. Det er blevet påpeget, at uddannelsesniveauet blandt personalet var for lavt - en kritik kommunen har forsøgt at efterkomme ved at ansætte mere uddannet personale. Men han afviser, at der har været kritik af plejen på bostedet.

Politianmeldelse handler ikke om kritik
- Man får at vide, at der ikke er noget galt, og at man bare skal tie stille, fordi det har de styr på, og det skal de nok klare, har den tidligere ansatte på Tornhøj, Gitte Larsen sagt til TV 2 Øst.

Både foreningen LEV for udviklingshæmmede og Gitte Larsens fagforening Krifa mener, at poltianmeldelse er en overreaktion fra Holbæk Kommune.

- Fyringen af hende fortæller noget om, at Holbæk Kommune hellere vil skræmme folk til tavshed frem for at give de her mennesker et ordentligt liv, mener Sytter Kristensen, der er Landsformand for LEV.

Ifølge Jan Christensen har kommunen dog ikke andre muligheder, da Gitte Larsen har overtrådt sin tavshedpligt, og derudover mener kommunen, det er 'moralsk forkert' at udstille en svag borger, som ikke selv forstår sammenhængen.

- Hun burde vide, at der er indført en whistleblowerordning, hvor hun hurtigt og anonymt kunne have påpeget de fejl, hun mener at have observeret på Tornhøj, hvis hun ikke følte sig hørt af ledelsen. Derved havde hun undgået at bryde sin tavshedspligt og udstille en svag borger i medierne, lyder det fra socialchefen.

 


 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/videooptagelser-var-ikke-aarsag-til-fyring

GDPR