dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Vikarer dømt for pligtforsømmelse på sikret institution

Fire unge vikarer på en sikret institution lod unge på institutionen ryge inden døre og bruge telefoner.
11. JUN 2024 6.09

SJÆLLAND: Fire tidligere vikarer er mandag blevet idømt samfundstjeneste på mellem 40 og 80 timer og betingede fængselsstraffe på mellem 20 dage og tre måneder i en sag om pligtforsømmelse på en sikret institution. Det skriver Sjællandske Nyheder.

De fire mænd, der er i alderen 21 år til 27 år, arbejdede som vikarer på Bakkegården i Nykøbing Sjælland, der er en sikret institution under Region Sjælland for mentalt retarderede unge med kriminel adfærd og for normaltbegavede kriminelle unge.

Mændene var tiltalt for blandt andet at lade de unge på institutionen anvende ulovlige mobiltelefoner og ryge inden døre. En af de tidligere vikarer var også tiltalt for at tage piller sammen med to af de varetægtsfængslede på stedet, hvor to andre vikarer ikke greb ind.

Forskellige straffe

De fire mænd er alle idømt forskellige straffe, skriver Sjællandske.

En 21-årig mand er idømt tre måneders betinget fængsel. Straffen skal ikke fuldbyrdes, hvis han udfører 80 timers samfundstjeneste i løbet af de næste seks måneder.

En 23-årig blev idømt 70 dages betinget fængsel, der heller ikke skal fuldbyrdes, hvis han udfører 80 timers samfundstjeneste inden for seks måneder.

Der blev givet 40 dages betinget fængsel til en 27-årig mand. Den straf skal heller ikke fuldbyrdes, hvis han inden for seks måneder laver 60 timers samfundstjeneste.

Den sidste tiltalte, en 23-årig mand, blev idømt 20 dages betinget fængsel. Han skal udføre 40 timers samfundstjeneste inden for fire måneder.

Alle fire skal fuldbyrde deres straf, hvis de begår noget kriminelt i en prøveperiode på et år fra dommen, ligesom de skal betale sagens omkostninger.

I retten nægtede de fire sig skyldige. De forklarede den grove pligtforsømmelse med, at de fik en yderst mangelfuld introduktion til jobbet som nattevagter på den sikrede institution, og at de ikke var klædt på til opgaven.


/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.