
VORDINGBORG: Den første statusrapport om inklusion i folkeskolen fra Vordingborg tegnede et billede af kaos, hvor lærerne ikke følte sig rustet til opgaven, og hvor både børn og forældre mente, at indsatsen var forfejlet.
Tue Byskov Bøtkjær, formand for Det Centrale Handicapråd mener ikke, at skolerne og forældrene skal lade sig skræmme af erfaringer fra Vordingborg. For rapporten gør det også muligt at bygge videre på erfaringer, så man undgår de samme fejl på andre skoler.
- Vi har ikke råd til et ekskluderende samfund, hvor vi dømmer over 10.000 børn ude, selv om de kunne være en del af folkeskolens fællesskab. I Vordingborg gik de hurtigt til værks - og nogle ting gik galt. Nu har vi en rapport, der viser, hvad vi kan lære af det. Vi skal bruge konklusionerne fra rapporten positivt til at gøre det bedre for alle børn i folkeskolen, siger Tue Byskov Bøtkjær.
Vi må tale åbent
Det Centrale Handicapråd bakkes op af foreningen Skole og Forældre, som mener, at det er på tide at få de postive historier om inklusion på banen.
- Når inklusion virker, så er det godt for alle børn. Når det ikke virker, så er det skidt for alle børn. Derfor er det vigtigt at finde de gode eksempler frem, så vi tror på, at det kan lykkes, siger formand for Skole og Forældre Mette With Hagensen til DR Nyheder.
Hun understreger, at forældrene skal på banen, hvis det skal lykkedes med inklusion. Både forældre til børn med særlige behov og forældre til børn uden vanskeligheder.
- Vi skal tale åbent om det. Ligesom vi taler om et barn med allergi, så skal vi også tale om børn med udfordringer, så vi ved, hvordan vi skal forholde os til det her barn, når der sker noget, vi ikke er vant til, fortæller hun til DR.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.