dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

13 ud af 41 ledige med psykiske lidelser kom i job

Ny indsats i Brøndby virker: Borgere med psykiske lidelser kommer i job og uddannelse.
24. NOV 2023 10.42

BRØNDBY: Brøndby Kommune har afprøvet en særlig metode for at hjælpe flere borgere med psykisk sygdom i arbejde og uddannelse. Indsatsen, der foregår sammen med Psykiatrisk Center Glostrup om metoden Individuelt Planlagt Job med Støtte (IPS), har allerede efter et år givet gode resultater, lyder det fra kommunen.

Samarbejdet om metoden har indtil videre betydet, at 13 ud af 41 deltagere er kommet i arbejde eller har fået lønnede timer, og seks af dem er begyndt på en uddannelse.

IPS er en evidensbaseret metode, som har vist positiv effekt på personer med psykiske lidelser. Tre medarbejdere fra Jobcenter Brøndby blev uddannet som IPS-konsulenter i efteråret 2022, og de har siden arbejdet for at få unge og voksne, der er i behandling i psykiatrien, i uddannelse og job.

Ingen udløbsdato

Noget af det, der adskiller IPS fra andre tiltag, er, at der ikke er en udløbsdato på støtten. Det vil sige, at man som deltager kan holde kontakt med sin IPS-konsulent, så længe man ønsker det.

I IPS-indsatsen handler det ikke om at være færdig med sin behandling, inden man kommer i job eller uddannelse. Behandling og jobsøgning foregår sideløbende. Idéen med IPS er at finde den rette arbejdsplads, som passer til personens behov og præferencer. Og at håndtere de problemer, som opstår, undervejs.

- Det er en grundtanke, at der er plads til alle – uanset udfordringer – på arbejdsmarkedet. Det handler om at gå med drømmen og at tro på borgeren, at borgeren kan lykkes med at komme i job eller uddannelse på trods af sine udfordringer, siger formand for Beskæftigelsesudvalget Hajg Zanazanian (S).

Udvaldet har besluttet at afprøve IPS-metoden i to år.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.