

STRUER: De kommunale sundheds- og plejeopgaver er under forandring. Ældreområdet sætter derfor ind med kompetenceudvikling af medarbejderne. I første omgang får samtlige 150 SOSU-hjælpere et fem ugers kompetencekursus gennem et stort jobrotationsprojekt, fortæller kommunen.
Som led i jobrotationsprojektet har 25 ledige taget imod tilbuddet om
et job som vikarer i løbet af uddannelsesperioden, der strækker sig over tre-kvart år. De ledige gennemgår et opkvalificeringskursus og et praktikforløb før ansættelse.
Formanden for Socialudvalget, Grethe Hestbech (SF), fremhæver projektet som et tiltag med flere vindere:
- Vi har i sundhedsaftalen forpligtet os til forskellige indsatser, som vi helt sikkert bliver bedre til at løse, nu hvor medarbejderne får nye redskaber til det daglige arbejde. Indsatsen giver også medvind til SOSU-faget, bedre rekruttering og nye jobmuligheder til ledige. Og endelig det vigtigste, borgerne får kvalificeret pleje og omsorg.
bi
Foruden de 150 SOSU-hjælpere skal også 100 SOSU-assistenter på kursus. Hele projektet koster omkring 5 millioner kroner. De fleste af pengene får Struer Kommune igen via jobrotationsmidler fra staten.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.