Fredericia klar med gasdrevne plejebiler

15 biler i hjemmeplejen kører på biogas udvundet af gylle og organisk affald fra industrien og på sigt også af lokalt husholdningsaffald

FREDERICIA: Fra februar i år ruller Fredericia Kommune ud på gaden med 15 nye plejebiler. De kører alle på CO2-neutral biogas, produceret bæredygtigt på gylle og affald.

- Gik vi efter ren økonomi, er benzinbiler billigst, men belaster mest. Elbiler er dyrest, og samtidig ville vi pga. opladningstider være nødt til at indrette ruterne efter bilerne, ikke borgerne. Med gasbilerne skal vi ikke tænke i afstande, og vi sparer både CO2 og penge og sikrer gode forhold for både brugerne og borgerne, siger formand for Miljø & Teknik, Christian Bro (S).

- Når kommunerne tager de store skridt og sikrer tankanlæg og et stabilt flow, får vi også de små personbiler med, så vi kan få løftet både biler, busser og lastbiler væk fra diesel og benzin, adm. direktør i Nature Energy, Ole Hvelplund, der mener, at kommunens tilgang bør tjene som eksempel for mange andre kommuner.

Nature Energy producerer biogassen til bilerne på anlæg både i Jylland og på Fyn. Her bliver gylle og organisk affald fra industrien omdannet til bæredygtig gas, og på sigt vil også lokalt husholdningsaffald kunne anvendes i anlæggene. 

ka