De godt 11.000 danske børn, der bor i plejefamilie eller på opholdssted, har ret til at blive hørt og inddraget i deres egen sag i en såkaldt børnesamtale med deres sagsbehandler. Men selv om skiftende socialministre de seneste 15 år har lovet at forbedre anbragte børns forhold, er der stadig en del børn og unge, som ikke får de to årlige og lovpligtige børnesamtaler.
Det skriver Kristeligt Dagblad på baggrund af en ny undersøgelse, fagforbundet Socialpædagogerne har foretaget blandt 689 pædagoger, der arbejder med anbragte børn. 18 pct. af pædagogerne svarer, at de børn, de arbejder med, sjældent eller aldrig får tilbudt en børnesamtale. Desuden svarer en tredjedel af pædagogerne, at børnene slet ikke eller i ringe grad bliver hørt, hvis de skal flyttes, eller der skal diskuteres samværsaftaler med forældre. Sidste år viste en undersøgelse fra Ankestyrelsen, at børn blev snydt for børnesamtalen i en femtedel af de undersøgte anbringelsessager.
Borgmester Thomas Adelskov (S), der er formand for Socialudvalget i KL, mener, at udviklingen går den rigtige vej:
- Kommunerne arbejder målrettet med at styrke sagsbehandlingen. Vi er ikke helt i mål endnu, men det meget store fokus og den øgede indsats for at sikre højere kvalitet i sagsbehandlingen betyder, at det går den rigtige vej.
rp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.