DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Flere end 35.000 danskere har skrevet under på Mellemfolkeligt Samvirkes underskriftsindsamling for børnene i Moria-lejren.
Foto: Louisa Gouliamski, AFP, Ritzau Scanpix

Børnene i Moria splitter de danske byråd

Mindst ti byråd har sendt en opfordring til regeringen, hvori kommunerne stiller sig klar til at tage imod flygtningebørn fra Moria-lejren. Flere byrådsmedlemmer mener dog ikke, at sagen hører hjemme i lokalpolitik.

Næstved blev i denne uge det seneste byråd, der sender en opfordring til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S). Her opfordrer kommunen regeringen til at tage imod flygtningebørn fra Moria-lejren i Grækenland og melder, at kommunen er klar til at være en del af løsningen. 

Mindst ti byråd har nu sendt sådan en opfordring, men i flere tilfælde er sagen blevet nedstemt. I Odsherred Kommune blev punktet stemt af dagsordenen, da et flertal ikke mente, at sagen var kommunal. 

- Vi synes ikke, at landsdækkende og internationale sager skal op i byrådet. Vi behandler forhold, som er gældende for vores borgere i Odsherred og ikke for hele verden. Vi kan ikke beslutte noget i forhold til de her ting, så vi synes ikke, det giver mening at behandle det, siger byrådsmedlem Allan Andersen (S) til Kommunen.dk. 

Det er Thomas Nicolaisen (R), som er en af tre byrådsmedlemmer bag forslaget, dog utilfreds med. Han har derfor anket sagen til Ankestyrelsen. 

- Der ligger noget grundlæggende i, at man får et punkt på dagsordenen. Det er en rettighed, man har som byrådsmedlem, siger han. 

Læs hele historien på Kommunen.dk.