
Når landets virksomheder skal tage stilling til, hvem de har lyst til at ansætte, falder valget oftere på danske kontanthjælpsmodtagere end på flygtninge og indvandrere.
Ifølge landsformand for Foreningen af Socialchefer og socialdirektør i Vordingborg, Helle Linnet, er det vigtigt, at det kan betale sig for virksomhederne at vælge de flygtninge og indvandrere, der står klar til at komme i job.
- Virksomhederne kigger jo også på, hvem der er størst mulighed for at fastansætte efter et praktikophold og dermed også få i et endeligt job, siger hun.
'Vi er opmærksomme, men kan blive bedre'
Ikke alle jobklare flygtninge og indvandrere har de nødvendige færdigheder for at kunne klare sig på det danske jobmarked, oplyser Helle Linnet.
- Nogle af dem er meget traumatiserede, og nogle af dem kommer fra en meget ringe uddannelsesbaggrund og har problemer med at lære dansk. Det er noget, vi er opmærksomme på, men dermed ikke sagt, at vi ikke kan blive bedre, siger hun.
- Vi vil meget gerne gøre endnu mere for den gruppe, og vi er også allerede meget målrettede. Vi skal være tidligt ude med sproguddannelse og sørge for, at de har en god kulturforståelse.
Virksomhederne skal have lyst til at ansætte flygtninge
Ifølge nye tal fra det såkaldte Carsten Koch-udvalg får kun 45 pct. af landets jobklare flygtninge og indvandrere en virksomhedsrettet indsats. Det betyder, at de på forskellige måder bliver hjulpet til at komme i arbejde.
Til gengæld er tallet for danske kontanthjælpsmodtagere oppe på 77 pct..
- Vi skal sikre, at flygtninge og indvandrere er på nogle forløb, hvor de kan begå sig, så vi også giver virksomhederne lyst til at prøve at ansætte dem og får en god erfaring med det, siger Helle Linnet.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.