AARHUS: Ældreforvaltningen har i løbet af året sat ind for at få de ansattes sygefravær nedbragt. Men forvaltningen har med et af sine tiltag skærpet kursen så meget, at det er ulovligt, skriver JP Aarhus.
Chefteamet i afdelingen for sundhed og omsorg har besluttet, at der i forbindelse med ansættelser skal ses nærmere på ansøgerens sygefravær. I juni-udgaven af afdelingens personalemagasin lyder det således:
'Når en arbejdsplads ansætter en medarbejder, der tidligere har været ansat i Sundhed og Omsorg, er det obligatorisk at indhente interne referencer omkring sygefravær.'
Og det er ulovligt, siger Ole Hasselbalch, professor i erhvervsret ved Aarhus Universitet:
- Man må ikke spørge bredt om helbredsforhold, siger han og henviser til helbredsoplysningsloven, der skal sikre, at oplysninger om helbredet ikke bliver brugt uberettiget til at begrænse folks mulighed for at blive eller forblive ansat.
Thune Korsager, forvaltningschef i Sundhed og Omsorg, afviser, at der er noget at komme efter. Og han får støtte af Jens Kristiansen, professor i arbejdsret ved Københavns Universitet, der vurderer, at kommunen holder sig inden for reglerne.
bi
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.