dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

Fortsat forhandlinger om lærernes arbejdstid

Lærerne i Silkeborg får individuel forberedelse, imens lærerne i Lyngby-Taarbæk får loft over undervisningstiden

SILKEBORG / LYNGBY-TAARBÆK: Selvom KL har frarådet landets kommuner at indgå lokale arbejdstidsaftaler, så er det netop det, flere kommuner gør forud for skolereformen, der træder i kraft til august. Senest er det Silkeborg og Lyngby-Taarbæk, som har indgået aftaler med de lokale lærerforeninger.

Lærerne i Silkeborg får fra 1. august  i gennemsnit syv timer til individuel forberedelse om ugen ud af de 35 timer, som lærerne forventes at være til stede på skolen. Både kommunen og Silkeborg Lærerforening er tilfredse med den nye aftale, som de mener vil give lærerne arbejdsro, fordi de på forhånd kender deres årsplan.

- Skolerne står foran en kæmpe forandring, og vi har omsat loven om lærernes arbejdstid til noget, vi kan operere med på skolerne i de kommende år, så vi kan holde fokus på at realisere skolereformen og i fællesskab udvikle en ny folkeskole, siger formand for Silkeborg Lærerforening Johnny Specht.

I Lyngby-Taarbæk får lærerne som foreløbigt de eneste i landet et loft over, hvor mange timer om året, de kan undervise. Den indebærer, at ingen lærere eller børnehaveklasseledere har mere end 780 undervisningstimer om året - svarende til gennemsnitlig 26 lektioner om ugen.

- Det høje tilstedeværelseskrav, vi ser mange steder, er for dumt, for nu at sige det kontant. Velforberedt undervisning er nøglen i videnssamfundet, og det får man ikke ved at samle lærerne i lærerværelset eller i kø ved en ødelagt kopimaskine. Hvis vi skal have det høje faglige niveau i vores skoler, bliver vi nødt til at holde fast. Der er grænser for, hvor højt et gennemsnitlig undervisningstimetal, en lærer kan have. Vi tror på, vi har fundet den balance, hvor lærerne får mulighed for at forberede sig godt og grundigt, fortæller viceborgmester Simon Pihl (S) til fagbladet Folkeskolen.

Loftet for lærernes undervisningstimetal betyder, at kommunen må tilføre penge til skoleområdet for at kunne ansætte flere lærere, så de kan opfylde reformens krav om flere undervisningstimer til eleverne.

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/fortsat-forhandlinger-om-laerernes-arbejdstid

GDPR