dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Fredericiapolitikere vil handle på kritik af bostedsledelse
Bostedet Kobbelgården i Fredericia er ved flere tilsyn blevet kritiseret for magtanvendelse og forråelse. Politikerne vil nu handle på det seneste tilsyns kritik af ledelsen. (Arkivfoto).
Foto: Søren Gylling/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Fredericiapolitikere vil handle på kritik af bostedsledelse

Efter kritik af ledelsen er kulturen på bostedet Kobbelgården opmærksomhedspunkt, og nu vil udvalgspolitikere have gang i handleplan.
13. MAR 2024 15.10

FREDERICIA: Efter en timelang drøftelse i Fredericia Kommunes senior- og socialudvalg tirsdag kommer der til at ske radikale ændringer på bostedet Kobbelgården, skriver Fredericia Dagblad. Ifølge direktør for beskæftigelse og velfærd Mette Heidemann er kulturen på bostedet et opmærksomhedspunkt, og politikerne har nu drøftet en handleplan.

- Kobbelgården har fyldt meget i alt for lang tid. Der er sket ting, som klart er uacceptable, som det er vigtigt at vi handler på nu. Det har udvalget tillid til, at vores ledelse i forvaltningen tager hånd om, siger udvalgsformand Søren Larsen (S).

- Der har været to ovenpå hinanden ret kritiske tilsynsrapporter, og man har ikke kunnet se, at udviklingen er gået den rigtige vej. Så bliver vi nødt til at sætte foden hårdere ned, supplerer medlem af udvalget Susanne Eilersen (DF). Udvalgsmedlemmerne er blevet præsenteret for en opdateret handleplan, og Kirsten Hassing (K) konkluderer, at der nu handles langt hurtigere, end der tidligere var lagt op til.

Seneste tilsyn

Socialtilsyn Syds seneste tilsynsrapport for bostedet Kobbelgården i Fredericia Kommune retter stærk kritik mod ledelsen, skriver Fredericia Dagblad, der har fået aktinsigt. 

I rapporten vurderes der fx under kravet om ledelsens relevante kompetencer: "Ledelsen har i lav grad relevante kompetencer i forhold til at lede tilbuddet". Ud fra en skala fra 1 til 5 vurderes ledelsen her at have en 2'er på pointskalaen. I kategorien "Tilbuddets daglige drift varetages kompetent" vurderer tilsynet, at det kun sker "i lav grad."

Socialtilsynet kritiserer bl.a. ledelsen for ikke at kunne oplyse om indførte tiltag for at forbedre arbejdsmiljøet, ligesom den kritiseres for ikke at have håndteret forløbet efter en eventuel krænkende hændelse tilstrækkeligt tilbundsgående: "Medarbejdere udtrykker bl.a. mistillid til ledelsen grundet dennes manglende håndtering af hændelsen, hvor en borger angiveligt er blevet filmet, mens vedkommende onanerede," står der bl.a. i rapporten.

Som tidligere omtalt beklagede kommunens socialchef Henriette Korf Graversen i januar alvorlige hændelser om magtanvendelse og forråelse på bostedet, bl.a. underretningen om, at en medarbejder havde filmet en beboer onanere og videresendt optagelsen til en kollega.

cwa

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.