dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Geografi erstattes af faglighed i Lemvigs ældrepleje

Opgaverne bliver mere komplekse, og det skal organiseringen indrettes efter, mener kommunen.
27. FEB 2024 7.48

LEMVIG: Den kommende tid laver Lemvig Kommune en række organisationsændringer på ældreområdet, så organisationen ikke mere er baseret på geografi, men på faglige funktioner og opgaver. Det oplyser kommunen.

Den ser ind i en fremtid, hvor opgaverne bliver flere i takt med ældrebefolkningens udvikling, samtidig med at opgaverne bliver mere varierede. Herudover bliver sundhedsopgaverne mere komplekse som følge af de opgaver, kommunen overtager fra sygehusvæsenet.

Derfor er det nødvendigt at fastholde et højt fagligt niveau, også for at fastholde og tiltrække medarbejdere, mener kommunen.

Konkret skifter ”Ældreafdelingen” navn til ”Visitation og hjælpemidler”. Derudover bliver der to nye centre: et for hjemmepleje og dagcentre og et andet for plejeboliger. Hver center får sin egen centerleder.

Herudover flyttes sygeplejen fra ældreområdet og over til sundhedsområdet, hvor man etablerer Center for sygepleje og midlertidige ophold, som også får sin egen centerleder. 

Mens ændringerne for medarbejderne skal fastholde et højt fagligt niveau og skabe rammer for faglig udvikling, skal de for lederne give et mere fokuseret arbejdsområde og mere ensartet opgavefordeling mellem centerledere og chefer. For borgerne skal ændringerne give en mere ensartet service på tværs af kommunen.

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.