
Flere end 10.000 ledere trækker sig tilbage i løbet af de næste otte år. Dermed mister kommuner og regioner en masse viden og erfaring. Men det er stadig muligt at få de erfarne ledere til at blive lidt længere på arbejdsmarkedet. Det viser en ny undersøgelse fra Væksthus for Ledelse.
- Der er flere grunde til at fokusere på de erfarne ledere. For det første har vi en opgave i at sikre, at organisationen får mest og længst mulig glæde af ressourcerne hos ledere, der fortsat gerne både kan og vil yde en indsats, hvis vilkårene er de rigtige. For det andet skal vi give lederne gode muligheder for at vælge, hvordan og hvornår de vil afslutte deres karriere, siger Sine Sunesen, der er direktør i KL og formand for Væksthus for Ledelse, som står bag undersøgelsen 'De sidste år som leder'.
Undersøgelsen peger i den forbindelse især på to ting, der kan få ledere til at blive længere i organisationen: Et job, hvor ledelseserfaringen udnyttes på en anden måde end hidtil, eller mere fleksible eller lempelige vilkår i det nuværende lederjob.
Der er tre vigtige aktører i indsatsen for at fastholde erfarne ledere; lederen selv, lederens nærmeste chef samt topledelsen. Det er dog topledelsens ansvar, at der bliver tænkt strategisk over generationsskiftet blandt lederne.
Foto: Colourbox
krn
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.