KØBENHAVN: Københavns Kommune har afsat 220 mio. kr. i perioden 2018-2021 til at styrke udskolingen i folkeskolerne. Det betyder blandt andet øget fokus på valgfag og brobygning for 7.-9. klasserne, oplyser kommunen.
Formålet med det øgede fokus er at gøre skolen mere attraktiv for eleverne i udskolingen.
Kommunen styrker udskolingen med flere valgfag, linjer og praktiske elementer i skoledagen og indfører mere målrettede tilbud til både de fagligt svageste og stærkeste elever. Det sker blandt andet gennem flere tilbud hos Københavnerakademiet for de svageste og mere udfordrende talentforløb og camps for de fagligt stærkeste.
Brobygningen bliver udvidet til ungdomsuddannelser og arbejdsmarkedet, der skal forbedre samarbejdet.
Tiltagene er vedtaget via dialogmøder og skal dokumenteres i skolernes kvalitetsrapporter.
ibs
Læs mere hos Københavns Kommune.
Kommunen forventer følgende resultater:
ET SYNLIGT FAGLIGT LØFT
Skolerne i København er i en positiv udvikling. Eleverne rykker sig fagligt mere end i resten af landet, men ligger stadig samlet set lige under landsgennemsnittet ved afgangsprøverne. Indsatsen skal være med til at give en fremgang i afgangskaraktererne, ikke mindst for elever med anden etnisk baggrund end dansk.
FASTHOLDELSE I FOLKESKOLEN
I dag skifter ca. 10 procent af eleverne i 7.-9. klasse skole, nogle til privatskoler og efterskoler, nogle til andre folkeskoler. Indsatsen skal sikre, at flere elever i de ældste klasser ønsker at blive i folkeskolen, at flere trives og oplever skolen som spændende.
KLAR TIL UNGDOMSUDDANNELSE
35 pct. af 8. klasses-eleverne i København bliver erklæret ikke-uddannelsesparate, mens det i resten af landet er 28 pct. Flere elever skal erklæres uddannelsesparate og gennemføre en ungdomsuddannelse.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.