dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

København: DR krænkede unge med skjult kamera

Københavns kommune beder pressenævnet om at genoverveje en tidligere klage over DR for brug af skjult kamera på institution for udsatte unge.

Det var en krænkelse, da DR i foråret rettede et skjult kamera mod en gruppe udsatte unge på døgninstitutionen Nexus. Det mener socialforvaltningen i Københavns Kommune, der nu sender en ny klage over DR til Pressenævnet.

København sendte sin første klage til Pressenævnet i juni efter 21 Søndags indslag, der forsøgte at dokumentere omfangsrig hashrygning på den københavnske døgninstitution. Klagen blev dog afvist, fordi DR valgte ikke at offentliggøre de skjulte optagelser.
Men det var alligevel en krænkelse af de unges rettigheder, mener Københavns socialborgmester Mikkel Warming (EL):

- Pressenævnet er nødt til at forholde sig til, om det er i orden at DR har optaget de unge skjult i deres private boliger, uden at DR overhovedet først at har forsøgt at skaffe oplysningerne på anden vis. DR kontaktede end ikke kommunen, før de satte optagelserne i gang. Det er verdens ældste og velbeskrevne historie, at nogle af disse unge har problemer med hash, så hvorfor skulle de unge krænkes og udstilles på denne måde, siger Mikkel Warming til avisen Kommunen.

I indslaget bliver de skjulte optagelser vist til politikerne Finn Rudaizky (DF) og Leslie Arentoft (V), der kommenterer indholdet og siger, at institutionen bør lukkes. De anmelder derefter institutionen til Folketinges Ombudsmand.

- Man bliver også nødt til at tage stilling til om det er ok, at vise skjulte optagelser til gud og hver mand - så længe de ikke vises på skærmen? Det er jo det nummer DR har lavet her. Krænkelsen af dem der er blevet optaget, er jo lige stor. Hvis pressenævnet er sin opgave voksen, skal man sætte nogle grænser for det misbrug af skjult kamera, som vi ser i sensationspressen som f.eks. 21 Søndag, siger Mikkel Warming.
Ombudsmanden er stadig i gang med at undersøge Nexus på grundlag af DR's indslag.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/koebenhavn-dr-kraenkede-unge-med-skjult-kamera

GDPR