dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Kommunale københavnske køkkener skal handle grønt

Inden 2025 skal Københavns Kommune reducere CO2-aftrykket fra sine fødevareindkøb med 25 pct., hvilket svarer til 30.000 ton CO2.
10. NOV 2021 8.00

KØBENHAVN: Der skal foretages mere klimavenlige indkøb af madvarer i Københavns Kommunes køkkener på eksempelvis daginstitutioner og plejehjem.

I alt har kommunen ca. 1.000 køkkener, og de skal frem mod 2025 have reduceret CO2-aftrykket fra madlavningen med 25 pct., oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Det er helt oplagt, at vi arbejder med at nedbringe klimaaftrykket via vores fødevareindkøb. Det ligger i naturlig forlængelse af, hvordan vi i de seneste år har arbejdet med at nedbringe madspild på vores botilbud på socialområdet, siger socialborgmester Mia Nyegaard (R).

750 opskrifter

Dagligt serverer kommunen 70.000 måltider, og målet er at reducere CO2-aftrykket med 30.000 ton inden 2025. Klimaaftrykket skal blandt andet sænkes ved at servere mere grønt og mindre kød i de kommunale køkkener. 

De mere klimavenlige ambitioner betyder dog ikke et farvel til de normale favoritretter rundt i eksempelvis børnehaverne. De skal i stedet erstattes med grønne alternativer, ligesom der heller ikke skal gås på kompromis med madens kvalitet.

Derfor har kommunen indgået et samarbejde med DTU Fødevareinstituttet og Meyers Madhus A/S. Det har resulteret i 750 nye opskrifter og en række pejlemærker, der skal inspirere kommunens køkkenmedarbejdere til, hvilke råvarer der skal skrues op og ned for, for at lave mad, der påvirker klimaet mindst muligt. 

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.