
I nogle kommuner bliver der øjeblikkeligt trukket i det månedlige beløb, hvis en kontanthjælpsmodtager udebliver fra en samtale eller et aktiveringstilbud, mens der i andre kommuner ikke vil være nogen sanktion, skriver Jyllands-Posten og giver som eksempler, at Lemvig i fjor gav sanktioner til 45 pct. af kontanthjælpsmodtagerne, mens Høje-Taastrup kun gav sanktioner til 11 pct.
Den uensartede brug af reglerne får formanden for landets socialchefer, Ole Pass fra Rødovre, til at opfordre politikerne til at lave ændringer i reglerne om sanktioner, når de i den kommende uge går i gang med forhandlingerne om en kontanthjælpsreform:
- Det er utilfredsstillende med så store forskelle, når det er de samme regler, der gælder. Der ser også ud til at være brug for at stramme sanktionerne op. Langt de fleste sanktioner er kortvarige med 1-2 dages træk i kontanthjælpen, og ofte har det ikke en tilstrækkelig effekt. Man bør overveje at lave nogle mere permanente træk, hvor borgeren fratages kontanthjælpen i en længere periode som en konsekvens af udebliven fra kommunens tilbud. Princippet om ret og pligt bør understreges.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.