

FOLKETINGET: Socialminister Manu Sareen (S) offentliggør nu en større forebyggelsespakke mod ungdomskriminalitet. Den skal hindre, at unge begynder eller fortsætter en kriminel løbebane. Vejen går gennem en tidlig og konsekvent indsats. Det oplyser ministeriet.
Senest syv dage efter kommunen har fået besked fra politiet om, at en ung har begået alvorlig kriminalitet, skal der indkaldes til et netværkssamråd. Her skal den unge sammen med forældrene, skolelæreren og socialrådgiveren lave en plan for, hvordan den unge kan komme på ret kurs igen. For at sikre gennemførelsen i kommunerne, følger der penge med. I alt er der afsat 60 mio. kr. til hele forebyggelsespakken.
Pakken indeholder også et nyt initiativ, som satspuljepartierne er blevet enige om. Her vil en række kommuner få mulighed for at samle politi og forældre, så unge, der viser tegn på en problematisk adfærd, kan komme på rette vej, før de kommer rigtig galt af sted.
Kriminalitetspakken omfatter seks initiativer, som netop er igangsat:
Del 1: Ansvar og konsekvens, hvor der er afsat 32,9 mio. kr. via satspuljen for 2014:
- Lovkrav om et nyt netværkssamråd, hvor kommunen skal indkalde unge, der har begået alvorlig kriminalitet, til et netværksmøde.
- Projekt som understøtter kommunernes implementering af det nye lovkrav om netværkssamråd.
- Projekter i frivillige organisationer om mentorer til unge, som er på vej ud i kriminalitet.
- Forsøgsprojekt, hvor kommuner og politi i SSP-regi kan indkalde en ung, der har udvist kriminel eller anden bekymrende adfærd til et møde.
- Forlængelse af kriminalpræventive indsatser hos Ankestyrelsen, VISO/Socialstyrelsen og kommunerne
Del 2: Bandeenhed, hvor der er afsat 28 mio. kr. over fire år i forbindelse med regeringens rocker- og bandepakke fra juli 2014.
bi
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.