
Antallet af flygtninge i rigtig beskæftigelse, det vil sige et regulært job uden offentlig støtte i ryggen, er steget markant inden for de seneste to år, viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet ifølge Jysk Fynske Medier.
I juni 2015 var 12 pct. af flygtninge, der på det tidspunkt havde været i landet i tre år, i beskæftigelse. I juni i år var tallet for samme gruppe steget til 29,6 pct.
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) mener, at den positive udvikling er en kombination af stadigt bedre konjunkturer på det danske arbejdsmarked, hvor efterspørgslen på arbejdskraft i flere brancher er stigende, og en mere fokuseret og kontant tilgang til nyankomne flygtninge ude i kommunerne.
- Der har på flere politiske niveauer og igennem mange år været en berøringsangst overfor at stille krav til denne gruppe af borgere, som kommer til landet. Der er stadig et langt stykke vej, før vi kommer i mål, men i dag bliver der arbejdet mere målrettet med at introducere flygtninge til det danske arbejdsmarked. Det kan aflæses i tallene, mener han.
Lav ydelse udpeget som grund
I marts 2016 indgik regeringen og arbejdsmarkedets parter en trepartsaftale på integrationsområdet, der blandt andet betyder, at de kommunale jobcentre i dag skal vurdere nyankomne flygtninge jobparate med mindre åbenlyse fysiske eller psykiske barrierer taler imod. Det har selvsagt fået andelen af jobparate flygtninge til at stige massivt.
Berit Toft Fihl, chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening, mener også, at kommunernes ændrede tilgang kan spores i tallene.
- Det virker at sætte fokus på, at denne gruppe af borgere skal hurtigt i berøring med arbejdsmarkedet, siger chefkonsulenten, som også mener, at den lave integrationsydelse kan tage en del af æren.
- Det økonomiske incitament til at tage et arbejde er blevet større, siger Berit Toft Fihl til Jysk Fynske Medier.
mk
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.