

Han har ikke sagt eller skrevet mange ord i sagen om gensidig forsørgelsespligt for samlevende, siden det er kommet frem, at landets kommuner behandler den type sager helt forskelligt. Men nu skærper beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) tonen, skriver Avisen.dk.
Han vil have kommunerne til at rette de fejl, som mange af dem har begået i sager, hvor arbejdsløse er blevet trukket i kontanthjælp, fordi de deler dyne med en kæreste, som kan forsørge dem.
- Det afgørende for mig, er, at de kommuner, der har haft problemer i forhold til administrationen af den gensidige forsørgerpligt, nu får styr på det og får fulgt op på de fejl, der har været, lyder det fra ministeren.
Nu tøver kommunerne
Dam Kristensen ser ikke noget problem i, at KL har sendt et brev ud til alle landets kommuner. I brevet anbefaler KL, at kommunerne stopper efterbetaling af kontanthjælp i sager, hvor der er trukket i ydelsen.
Flere kommuner - heriblandt Norddjurs - nåede at efterbetale ydelser, før KL sendte anbefalingen ud. Siden har flere kommuner tøvet, selvom Ankestyrelsen har kendt en stribe kommunale afgørelser ugyldige.
- Hvis KL kan understøtte og hjælpe den enkelte kommune med at løfte den opgave hurtigt og på kvalificeret vis, er det selvfølgelig positivt, skriver Henrik Dam Kristensen.
Sagen drejer sig om, at sagsbehandlingen har været fejlbehæftet, når en lang række kommuner har behandlet sager om, hvorvidt samboende kærestepar, hvor den ene part er på kontanthjælp, skulle forsørge hinanden på samme måde som ægtepar skal gennem den gensidige forsørgerpligt.
I flere kommuner har sagbehandlerne kun valgt at høre den part, som er på kontanthjælp. Men da afgørelsen om, hvorvidt den arbejdende part skal forsøge personen på kontanthjælp, også vedkommer den person, som arbejder, skulle denne også have været høret.
Alene i Københavns Kommune er der begået hundredvis af fejl.
rp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.