dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

Ny fejl i sager om forsørgelsespligt

Kontanthjælp blev ulovligt trukket med tilbagevirkende kraft
20. AUG 2015 6.58

Mange tusinde ledige kan have penge til gode hos deres kommune. Penge, som blev trukket, da der blev indført en ny lov om, at samlevende par skal forsørge hinanden, hvis den ene kommer på kontanthjælp. Det skriver Avisen.dk.

Det kan betyde en helt ny bølge af klager fra samlevende par, som kan forlange at få efterbetalt kontanthjælp. I forvejen har andre fejl i sagsbehandlingen af loven om gensidig forsørgelsespligt betydet, at kommunerne har efterbetalt mindst 51 mio. kr. i kontanthjælp det seneste halve år. Alene i Københavns Kommune er der tilbagebetalt cirka 22 mio. kr. på grund af fejl, og samtlige 1700 sager er blevet gennemgået igen.

Den nye fejl drejer sig om, at mange kommuner trak kontanthjælp fra parrene med tilbagevirkende kraft. Loven trådte i kraft 1. januar 2014, men på grund af sagsbehandlingstid i kommunerne gik er ofte en måned eller to, før parrene fik en afgørelse om, at loven gjaldt netop dem.

Alligevel har det været helt almindelig procedure, at der blev trukket i kontanthjælpen tilbage fra, da loven trådte i kraft. Men det er ikke lovligt. Det har et par i Københavns Kommune netop fået medhold i.

Professor i Socialret ved Københavns Universitet Kirsten Ketscher glæder sig over, at københavner-parret har fået medhold:

- Det er dejligt, at det også går op for kommunen, at en afgørelse først er gyldig og får virkning, når den er meddelt til borgeren forskriftsmæssigt. Det er simpelthen korrekt forvaltning, siger Kirsten Ketscher til Avisen.dk.

Læs hele historien på Avisen.dk

ka

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/ny-fejl-i-sager-om-forsoergelsespligt

GDPR