dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat

Overvægtsdom er nu endelig i ti år gammel fyringssag

Efter EU-Domstol, byret og landsret er Billund endegyldigt frifundet for beskyldning om diskrimination.

BILLUND: Ti år efter afskedigelsen har Billund Kommune nu definitivt fået ret i, at det ikke var ulovlig diskrimination, da en stærkt overvægtig mand som den eneste dagplejer blev fyret, da der ifølge kommunen skulle skæres ned på antallet af dagplejere som følge af faldende børnetal.

Både den afskedigede selv og hans fagforening FOA mente, at afskedigelsen var udtryk for diskrimination, og at overvægt desuden skulle betragtes som et handicap, således at det ville være op til arbejdsgiveren at bevise ikke-diskrimination, i stedet for at bevisbyrden skulle løftes af den afskedigede selv.

Undervejs har sagen i 2014 været omkring EU-Domstolen, der skulle tage stilling til sidstnævnte spørgsmål, og med det afklaret frikendte Retten i Kolding i 2016 kommunen. FOA tog sagen videre til landsretten, der stadfæstede byrettens dom, og efter tre retsinstanser har den afskedigede og hans fagforening nu opgivet at forsøge at få sagen for Højesteret.

- Vi er meget tilfredse med, at vi ad to omgange har fået bekræftet af de danske domstole, at vi ikke diskriminerede dagplejeren, siger kommunaldirektør Ole Bladt-Hansen i en kommentar.

Foruden Billund Kommune var også KL interessent i sagen af samme principielle årsager som FOA.

mk

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.