dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
DK Debat
Pansrede køretøjer indsættes for at støtte ambulancekørsel
Danske soldater ses foran en Piranha 5 under den amerikanske øvelse Dynamic Front. Øvelsen fandt sted i Oksbøl Øvelses- og Skydeterræn i marts 2023. (Arkivfoto)
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Pansrede køretøjer indsættes for at støtte ambulancekørsel

Forsvarets Piranha-køretøjer er kørt i beredskab for at kunne hjælpe politi og ambulancer under snestormen.

Forsvarets terrængående Piranha-køretøjer holder klar i Midt- og Nordjylland under onsdagens snestorm i området. Køretøjerne skal støtte politiet og ambulancetjenesten, hvis de får problemer med at komme frem i snevejret. Det oplyser Forsvarskommandoen på Forsvarets hjemmeside.

Der er lige nu indsat syv Piranha-køretøjer, der står klar, hvis der bliver brug for det. De holder i beredskab i Hobro, Hjørring, Himmerland, Løgstør, Thisted, Randers og Viborg.

I løbet af dagen vil der følge flere køretøjer. De er ved at blive klargjort. Blandt andet vil Skanderborg Kommune få støtte af en af forsvarets Piranha-køretøjer fra klokken 13 onsdag.

Fra klokken 14 onsdag vil også alle hærens pansrede ambulancer være enten indsat eller klar til at hjælpe i forbindelse med snestormen.

Hjælp i Thy

Der har allerede været behov for de militære køretøjers støtte. I Thy har sneberedskabet hjulpet en ambulance på opgave.

Forsvarets specialkøretøjer bruges ofte i forbindelse med akutte og livstruende opgaver. Køretøjerne kan også udbringe mad og medicin, hvis det bliver nødvendigt.

Danmark har flere Piranha-modeller til rådighed. Siden midten af 1990'erne har hæren anvendt Piranha III. I 2019 udvidede hæren med typen Piranha 5.

Og det er netop Piranha 5, der er blevet indsat på de danske veje for at bistå udrykningskøretøjer under onsdagens snestorm. Det oplyser Forsvaret til Ritzau.

I 2022 forsøgte Danmark at donere 20 Piranha III-mandskabsvogne til Ukraine. Det blev dog afvist af Schweiz, hvor de var købt.


/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.