DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Sagsbehandlere i Guldborgsund sender brev om arbejdsforhold

Efter flere problemer i Guldborgsunds børneafdeling, sender sagsbehandlere brev til politikere om arbejdsforhold.
26. FEB 2021 11.55

GULDBORGSUND: 25 sagsbehandlere i Guldborgsund Kommunes Børne- og Familieafdelingen beretter i et brev om manglende inddragelse, for store sagsbunker, dårligt arbejdsmiljø og uro i ledelsen, skriver TV2 Øst

Sagsbehandlernes opråb kommer i kølvandet på sagen om den ulovlige instruks, der i efteråret kom fra en centerchef. Her var man i en mail ude med et ulovligt sparekrav på anbragte børn og unge, hvor sagsbehandlerne under trusler om at miste deres job hver blev pålagt at spare 100.000 kr. Dagen efter blev der blødet op for meldingen, men en ansat har anonymt indgivet sagen til Ankestyrelsen.

I et fire sider langt brev til medlemmerne af kommunens Økonomiudvalg og Børne-, Familie- og Uddannelsesudvalg beretter sagsbehandlerne om, at deres dårlige vilkår i sidste ende går ud over borgerne og sagsbehandlingstiden. At der i gennemsnit er mere end 40 sager pr. medarbejder, et sygefravær svarende til halvanden medarbejder pr. dag ud af de 25 i afdeling, og at der 11. februar var 104 børnefaglige sager, der endnu ikke var færdigbehandlet inden for gældende lovkrav.

- Helt konkret så betyder det jo, at du ikke har så meget tid til borgerne, som du rigtig gerne vil have. Du kan ikke besøge dem så hyppigt, som du burde. Jeg kan frygte, at i og med vi ikke kommer så hurtigt ind i sagerne, som vores ambition er, så kan sagerne gå hen og vokse sig større, siger afdelingens tillidsrepræsentant, Henrik Ljung Pedersen.

Belastet område

En uvildig undersøgelse af instruksen og eventuelle problemer med forvaltningens arbejdsmiljø skal foretages, men sagsbehandlerne efterlyser handling nu. De foreslår tiltag som mere inddragelse, opkvalificering og uddannelse, og at der ansættes flere medarbejdere, så antallet af sager kan komme ned på 25 pr. sagsbehandler.

- Desværre har vi haft de her udfordringer i rigtig mange år. Vi har tidligere ansat ni ekstra medarbejdere, og dengang lød udfordringerne næsten som de samme, så jeg synes, vi har en stor opgave foran os med at skabe en arbejdsplads, som både er til gavn for borgerne, men jo også til gavn for de medarbejdere, vi har i kommunen, siger René Christensen (DF) til TV2 Øst.

René Christensen sidder i kommunens Økonomiudvalg og har modtaget brevet fra sagsbehandlerne. Hverken kommunaldirektør Søren Bonde eller borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten) har over for TV2 Øst ønsket at kommentere brevet, før det i næste uge er blevet behandlet på et møde.

mh