dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi
Sophie Løhde (V)
Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Satspuljemidler skal gennemføre reform for udsatte borgere

Satspuljepartierne er enige om at afsætte cirka 100 mio. kr. til at gennemføre en sammenhængende indsats for kommuners mest socialt udsatte borgere
7. NOV 2018 6.45

FOLKETINGET: Partierne bag satspuljen har tirsdag afsat 106 mio. satspuljekroner til at gennemføre reformen 'Sammen med borgeren - en helhedsorienteret indsats', som regeringen præsenterede udspillet til i begyndelsen af oktober. Den skal rulles ud i kommunerne fra 2019 til 2022 og styrke hjælpen til de mest udsatte borgere, oplyser Børne- og Socialministeriet.

Regeringen vil således blandt andet gøre det muligt for kommunerne at tilrettelægge mere sammenhængende hjælp til borgere og familier, der slås med flere problemer på én gang. Det betyder fx, at borgere skal have den samme, koordinerende sagsbehandler - og den aftale vil regeringen indgå med KL.

- Hvis reformen skal virke og gøre en positiv forskel for borgerne, vil det kræve en ekstra indsats ude i kommunerne. Det kan for eksempel være, at man skal organisere sig anderledes eller efteruddanne medarbejdere. Det kan være dyrt på den korte bane, men i længden betaler det sig, for det giver bedre hjælp til de borgere, der har det allersværest, siger Sophie Løhde (V) om aftalen.

Ikke så enkelt endda
Aftalepartierne skal nu fastlægge rammerne for indsatsen, og det bliver i en ny hovedlov med bestemmelser fra syv lovgivninger på tværs af fire store velfærdsområder, fx sundhed- og socialområdet.

Hovedloven skal give sagsbehandlere bedre mulighed for at tilbyde en koordineret og sammenhængende hjælp. Ifølge VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, er det nemt på papiret, men:

 - Det er lidt af en minirevolution - i hvert fald på papiret. Vi har set gennem lang tid, at der har været to sprog. De udsatte borgere taler ét sprog, og systemet taler et andet sprog. Det her vil gøre det mere enkelt at få velfærdssystemet til at møde borgeren, siger projektchef Ulf Hjelmar fra VIVE til DR.

'Det ser meget nemt ud på papiret, men det er et meget komplekst system at ændre på, for der er blandt andet flere IT-systemer, der skal laves om', lyder det.

Partierne bag satspuljen er også blevet enige om at støtte den Sociale Investeringsfond i 2019 med ekstra 30 mio. kr., som skal indskydes i fonden, når lovgrundlaget er på plads. 

eo

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/satspuljemidler-skal-gennemfre-reform-for-udsatte-borgere

GDPR