dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi

Selvvalgte seks uger til debat

De seks største byer opfordrer regeringen til at kigge på hvordan offentlige uddannelsespenge bliver brugt
KORT NYT
9. SEP 2013 14.55

Nogle ledige får kurser, der ikke er relevante, og andre der virkelig trænger til at komme på skolebænken, får ikke nok efteruddannelse. Og det er et problem, mener formand for beskæftigelsesudvalget i Aalborg, Mai-Britt Iversen (S). De seks største byer i landet opfordrer nu regeringen til at kigge på hvordan offentlige uddannelsespenge bliver brugt.

- Her i Aalborg Kommune vil vi gerne sammen med den ledige være mere målrettede med at vælge kurser. For det handler om at bringe den ledige tættere på arbejdsmarkedet. Og så vil vi også gerne starte en debat om, hvordan vi bruger de offentlige uddannelsespenge, siger Mai-Britt Iversen.

Som det er i dag, så skal alle ledige have et tilbud om et selvvalgt seks ugers kursus. Men i følge rådmanden så er det ikke dem der mangler uddannelse, mest der nødvendigvis tager kurser. Hun vil gerne have at for eksempel kommunerne bliver bedre til at bruge kursuspengene, så nogle ledige med en lang akademisk baggrund måske skal have færre kurser, mens andre så kan få flere eller længere kurser - for de samme penge.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/selvvalgte-seks-uger-til-debat

GDPR