dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksundhed
doi
doi
Politiskolen i Brøndby
Foto: Finn Frandsen, (Polfoto)

Svendborgs politiskolehåb kørt af sporet

Hverken Bygningsstyrelsen eller Rigspolitiet har vist interesse i de faciliteter, Svendborg Kommune kan tilbyde en ny politiskole, og borgmester Lars Erik Hornemann (V) tvivler derfor på, at Svendborg stadig er i spil

SVENDBORG / VEJEN: Meget tyder på, at den fremtidige politiskole, der skal opføres i 'Vestdanmark', ikke kommer til at ligge i Svendborg. Ifølge Fyens Stiftstidende er Rigspolitiet og Bygningsstyrelsen i øjeblikket på rundtur for at vurdere faciliteterne i flere af landets kommuner, og mens både Vejle, Ikast, Haderslev og Sønderborg har haft op til flere besøg, så har Svendborg intet hørt.

I begyndelsen af maj meddelte justitsminister Søren Pind (V) i et svar til Folketingets retsudvalg, at der inden sommerferien træffes en beslutning om, hvor den nye politiskole skal placeres, og dermed anser Svendborg-borgmester Lars Erik Hornemann (V) den manglende interesse som et reelt afslag. Han har derfor skrevet til statsminister Lars Løkke Rasmussen og justitsministeren for at få en forklaring.

- Spørgsmålet er, hvem der har dirigeret Bygningsstyrelsen til Jylland og sagt, at de skulle springe Svendborg over, fordi det ikke er aktuelt. Hvem er det? Det synes jeg er interessant, og det ønsker jeg et svar på, siger Lars Erik Hornemann til Fyens Stiftstidende. I brevet kalder han forløbet for 'stærkt utilfredsstillende i forhold til åbenhed og gennemskuelighed.'

Dermed ser det ud til at blive anden gang, Svendborg bliver forbigået i regeringens plan om at få flere statslige arbejdspladser i provinsen. Inden udflytningsøvelsen 'Bedre Balance', der flytter 4000 statsjob ud af hovedstaden, blev præsenteret, havde Svendborg sat næsen op efter som minimum at få Søfartstyrelsen til kommunen, men den blev i stedet flyttet til Korsør, og Svendborg endte med 0 statsjob.

Tog uopfordret kontakt til Vejen
Mens Svendborg igen ser ud til at få en lang næse, lader det til, at Bygningsstyrelsen ser muligheder i Vejen. Kommunen er ikke en af de oprindelige 18, der har lagt billet ind på politiskolen, men det forhindrede ifølge TV Syd ikke Bygningsstyrelsen i uopfordret at tage kontakt til kommunen i marts for at høre om faciliteter og forhold.

I midten af maj drog en delegation med borgmester Egon Fræhr (V) i spidsen og en række gode argumenter i rygsækken derfor mod Christiansborg for at overbevise retsudvalget om kommunens fortræffeligheder.

- Vejen er et aktivt samfund, hvor et af landets bedste idrætsanlæg, som er oplagt til uddannelsesbrug, hører hjemme. Derudover er det en optimal geografisk beliggenhed, som gør det nemt at komme hertil og fra, sagde borgmesteren til TV Syd.

Den eneste nuværende politiskole i Brøndby uddanner cirka 400 betjente om året. Den kommende politiskole vest for Storebælt skal ifølge Venstre mindst kunne klare at uddanne yderligere 200 årligt.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Socials artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Socials artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Social

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dksocial.dk/artikel/svendborgs-politiskolehaab-koert-af-sporet

GDPR